Español - Català
Logistica
Logística

L’avenç tecnològic, evidenciat en els sistemes d’emmagatzematge i distribució, ha fet que aquests edificis logístics deixin de ser unes simples naus. La majoria dels últims projectes desenvolupats per Estudio Herrera (Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona, CIM Vallés a Santa Perpètua de Mogoda i Perfumeries GALA a Viladecans) incorporen amplis espais de treball destinats a la gestió logística.

La combinació d’aquests dos usos (emmagatzematge logístic i oficines) donen lloc a propostes arquitectòniques interessants. Unes distribucions interiors molt funcionals generen façanes amb una particular estètica industrial.

L’austeritat i economia dels materials utilitzats en aquestes façanes han estat aplicades per Estudio Herrera en d’altres edificis. El 80% del recobriment de la façana de l’Hotel Confortel Barcelona, situat al districte tecnològic del 22 @, és de xapa perfilada utilitzada en  la construcció de naus. La façana de l’Hotel Catalán està composta per plafons prefabricats de formigó blanc. L’esforç per anar reduint el caràcter artesanal en el procés productiu de l’arquitectura, ens ha dut a aplicar criteris de modulació dins d’una composició creativa.

 
ACESA-GALA
PERFUMERIES
PARC
LOGÍSTIC (1)
PARC LOGÍSTIC (2)